Monday, 31 December 2012

TESTIMONI JAMU JALINAN CINTA

TESTIMONI JAMU JALINAN CINTA (JJC) : Isnin 26/11/2012
***********************************
FUNGSI: JAMU BERSALIN: MELANCARKAN DARAH NIFAS DAN MEMPERBANYAKKAN SUSU IBU

KES KEGUGURAN..TTPI KANTUNG BABY MSIH DI DALAM ...DOC BG MASA SEMINGGU UNTUK TUNGGU KANTUNG TU KELUAR SENDIRI..JIKA TIDAK KENA CUCI LAH KAN...
ALHAMDULILLAH DGN JJC KANTUNG BOLEH KELUAR SELEPAS MAKAN JJC PD MLM HARI..ESOKNYA DGN IZIN ALLAH KANTUNG TU KELUAR..:)..KITA MNCUBA KAN..SELEBIHNYA DGN KEKUASAAN ALLAH..

SUMBER TESTIMONI Maziah Mohamad Taufek





Sunday, 30 December 2012

Bahaya Keputihan Kepada Kandungan

BAHAYA KEPUTIHAN kepada KANDUNGAN

Kebiasaanya wanita mengandung akan selalu dijangkiti keputihan. Perkara ini berlaku kerana perubahan hormon yang dialami oleh wanita mengandung itu sendiri.
Perubahan hormon ini akan merubah persekitaran pada kawasan faraj yang lebih mesra bakteria. Antara perubahan yang berlaku adalah perubahan keasidan (pH) pada kawasan faraj bagi mengalakkan lagi pertumbuh
an bakteria ataupun kulat.

...
Maka kesan daripada jangkitan ini akan membawa kepada pengeluaran atau discaj yang berwarna putih dan berbau.
Bagi wanita hamil, masalah keputihan ini amat merimaskan dan menganggu kehidupan seharian. Bukan itu sahaja, jangkitan keputihan yang teruk boleh membawa kepada kecacatan pada bayi dalam kandungan dan juga risiko berlakunya keguguran serta kelahiran pra matang.

<(“) Dalam Panduan Kesihatan Ibu Hamil menegaskan rawatan untuk mengatasi keputihan perlu dilakukan. Ianya tidak boleh dibiarkan begitu sahaja sehingga boleh membawa bahaya kepada kandungan.

*UTK MERAWAT MASALAH KEPUTIHAN,PRODUK YG DISYORKAN:MASKER VAGINA &FEMININE WASH..

* credited to admin:erin

Untuk dapatkan produk, sila SMS 012-210 4022


Sunday, 23 December 2012

JAMU JALINAN CINTA



HARGA: 
RM48/40biji

Fungsi:
Melancarkan peredaran darah
Memperbanyakkan susu badan
Mampercepatkan luka sembuh
Membaik pulih luka dalaman
Memberi tenaga dan kesegaran badan selepas bersalin
Melancarkan pembuangan air besar dan kecil
Membuang angin dalam badan 

Menghangatkan badan dari terkena sejuk2 meroyan
JAMU BERSALIN dinamakan JAMU JALINAN CINTA tidak bersifat untuk merapatkan faraj tetapi bersifat melancarkan peredaran darah, membanyakkan air susu, mencepatkan luka2 kering dan sembuh kerana didalam ramuan jamu bersalin ini mengandungi madu, belut, ikan haruan, dan rempah ratus wanita seperti manjakani, kacip fatimah, lempoyang, kunyit putih dll...
Cara Pemakanan:-
2 biji selepas sarapan
2 biji malam selepas makan malam ( 6ptg )
SILA AMBIL PERHATIAN bagi bayi penyusuan badan. jika terdapat gumpalan taik mata pada baby ~ ibu dinasihatkan berhenti dahulu dari terus memakan jamu tersebut kerana baby panas.. baby hendaklah dinaturalkan kembali dgn air suam atau air kosong.
>> 1 minggu pertama habiskan antibiotik hospital. tetapi disebabkan selalunya lepas bersalin sehari ke dua hari wanita bersalin akan diserang sejuk2.. sudah boleh seperti yang disarankan dgn bezakan waktu makan ubat dan jamu jarakkan 2 jam. bagi ibu yang breastfeed sila berhenti sewaktu baby kuning, tapi boleh teruskan makan bagi ibu yang tidak breastfeed.

>> utk ibu yg operation pun boleh...sbb ia mempercepatkan luka kering n cepat sembuh
>> Lagi satu JJC ni bukan hanya utk org lepas bersalin sahaja....boleh dimakan oleh setiap wanita & anak dara utk menaikkan seri wajah.

MASIH WAS-WAS DENGAN PRODUK JSD?? MARI BACA SEDIKIT PENERANGAN DARI PENGASAS


BAGI YG MASIH WAS2 DGN JSD, CUBA BACA NI..!!

PENERANGAN PANJANG LEBAR DARI PENGASAS JAMU SUSUK DARA

Ok.... bahan kita tak ada dadah. bahan kita tak ada pengawet. tindak balas akan berlaku bergantung situasi pengguna. kesan jangka masa panjang..jika anda gunakan berteruskan. rahim anda akan sehat. sbb bersih dari tersumbat bahan2 kotor yang sepatutnya dikeluarkan.

Sejak dulu2 lagi even kita mandi hadas besar pon ( wajib ye mandi hadas besartu bila setiap kali lepas nifas, haid n bersetubuh) kita kena bersihkan celah2 yang terselit2 tu. tentu dalam agama pon mewajibkan kita buat perkara cam gitu mesti ada reasonnya kebersihan dan kesihatan kan....

nowdays pada tahun 2012....kecanggihan, kepandaian org2 moden yg berubah day by day... BERKIBLATKAN RM$$$$RM pengusaha2 jamu akan membuat jamu diatas PERMINTAAN RAMAI, KESUKAAN RAMAI kerana lari$$$ sbb yang betol2 original punya jamu mostly people tolak tepi...sbb ketidak seimbang tindak balas pada tubuh badan. herba yang original dan campuran yang benar2 betol membuatkan badan berpeluh, darah bergerak dan menjadi panas.

Kebanyakkan majoriti akan tolak tepi jenis jamu herba mcm gini. dengan kos yang paling murah...pengeluar hanya mengeluarkan JAMU RAPAT semata2 menjadikan mulut rahim, mulut vagina dan mulut dubur menjadi kecut. bila situasi ini berlaku bila bersetubuh klimaks air mazi keluar tapi tidak dapat dibebaskan. serupa juga air mani yang dilepaskan suami tidak dapat pergi ketempat yg sepatutnya..dan juga tidak dapat keluar balik disebabkan faraj yang sempit. KERANA ITU KANSER SELVIK MENYERANG KEBANYAKKAN WANITA MALAYSIA DAN INDONESIA.

BERBANDING JAMU KITA....adalah traditional yang betol2 original cukup sifat JAMU WANITA mengecutkan rahim, mencairkan lendir menjadikan rahim hangat, menjadikan faraj hangat...supaya lendir2 tidak membeku dan berkumpul terutamanya dimulut rahim. hebatnya jamu traditional yang benar2 mampu mencairkan darah2 beku yang melekat ditisu2 rahim ( cyst ) kan bagus kalau kita dapat elakkan dari terus membeku. kita cairkan darah tersebut dan keluar sebagai darah haid.

PENTINGNYA haid ini mengikut kitarannya untuk memastikan rahim kita benar2 sehat bebas dari lendir2 kotor dan darah2 kotor yang terkumpul. JIKA KEKOTORAN ini tidak keluar akan berlaku kemungkinan2 yang memudaratkan dimasa2 hadapan. JIKA customer kak mushi mengikuti perkembangan day by day....dia akan memahami apa yang kita sedang ajarkan kepada wanita2 diluar sana ttg CEGAH KANSER PANGKAL RAHIM untuk kesihatan diri sendiri..disamping dapat mempersembahkan sesuatu yang terbaik yang manis dan sehat kepada suami tercinta. WANITA yang sehat dapat menjaga suaminya sebaik2nya dan anak2nya sebaik2nya. berbanding wanita yang kurang sehat lesu tubuh badan akan moody. bila moody hilang selera seks, jika tiada seks hubungan akan jadi renggang, bila renggang jadi curiga, bila curiga salu salah faham, salah faham salu gaduh. bila gaduh suami pon bosan. anak2 pon takut nak dekat. akhirnya suami dimana - anak pon dimana. selamat termenung semua.......♥

Tuesday, 20 November 2012

JAMU LELAKI JUTAWAN


Jamu Lelaki Jutawan (60 biji) - RM65

Kos Pos Laju Semenanjung - RM7
Sabah/Sarawak - RM10

Khas Untuk Lelaki Bekerjaya dan Beristeri
~ Menghilangkan Kepenatan
~ Menambah Tenaga
~ Meningkatkan Syahwat Secara Semulajadi

Bahan-Bahan Terdiri Daripada
~ Tongkat Ali - 2 Jenis
~Halia Putih
~ Lada Pahit
~ Habatus Sauda
~ Ginseng
Dan 10 Lagi Herba Kekuatan Lelaki Terpilih

**Tiada Mengandungi Pengawet
**Tiada Steroid
**Tiada Campuran Kanji/Tepung

BAHAN 100% HERBA ASLI
GELATIN SUMBER SAYUR-SAYURAN DARI FARMASI HJ ZULI (MELAYU)

TINDAK BALAS DIALAMI LELAKI KETIKA MEMAKAN JAMU LELAKI JUTAWAN :
~ Sendawa
~ Kentut2 Buang Angin
~ Badan Terasa Panas Dan Berpeluh
~Tut Tut Berdenyut2
~Mampu Memenuhi Syahwat Isteri Walupun Penat Bekerja Seharian

CARA MAKAN
Lelaki Normal - 2 biji pagi 2 biji malam
Lelaki Kencing Manis - 4 biji pagi 4 biji malam

Monday, 12 November 2012

FAQ Produk JSD


PERTANYAAN BASIC DAN JAWAPAN SIMPLE DARI CUSTOMER YANG BARU NAK MENCUBA!!!

about an hour agoXXXX XXXXX
salam kakyu,
sy berminat nak try produk jsd ni. boleh suggest kt sy x apa yg perlu sy ambil dlu. sy tgh cri produk utk merapatkn. and sy dh baca jsd punye produk2 penjagaan miss v tu. sy berminat nk cuba lh. sy dh berkahwin ank 2. bfeed mom.
tq,XXXX

2 minutes agoJamu Susukdara Stokis Kakyu
salam XXXX..yg paling basic XXXX kena ambik ialah "jamu pengantin dara" utk cuci dalaman. Apa2 kita bersihkan dalaman kita dulu, kasik kuar lendir2 keputihan, air2 busuk dan darah2 beku yg tercicir n tersumbat kat dalam. kalo terus nak rapat, habislah yg kotor terus tersumbat takleh nk kuar. lps "alien" da kuar, XXXX jgn risau, gerenti rapat, ketat dan sempit. Nak sempit lg dan padatkan susuk badan, kecutkan rahim XXXX makan jad (tp sedihnya yg ni skrg out of stock), tp bole ganti dgn maajun coklat habibi kasi peredaran darah lancar n buang angin dlm badan. Then tuk jagaan luaran, XXXX guna Feminin wash berubat kita n guna masker vagina spya yg putput kita menjadi gebu dan mana yg menggeleber lepas bersalin tu jd membukit gebuss. Breastfeed tak jadi masaalah sbb jamu n maajun tu membanyakkan air susu, tp just make sure baby XXXX tak panas. kalo baby kuar taik mata atau tercirit2 XXXX stop kejap or kurang kan dos

Wednesday, 7 November 2012

PROMOSI NOVEMBER 2012



Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.
Alfalfa bukan hanya untuk menambahkan susu sahaja, malah lelaki pun boleh mengambilnya. Antara 1001 fungsi ialah :
1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk alergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
19. Membuang angin dalam badan
20. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
AMARAN: Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Dapatkan sekarang sementara stok masih ada!

Set Berpantang/Confinement Set Shaklee

Mengapa pilih SET BERPANTANG SHAKLEE??

1) Vitamin B-Complex (120 tabs)
    Vitamin B-Complex bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress/meroyan di kalangan ibu berpantang. Ia juga berupaya meningkatkan pembentukan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan menjadi tenaga. Ibu-ibu akan merasa lebih bertenaga dan kurang letih.Vitamin ini turut memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikan.

2) Vita-Lea + Zat Besi (120 tabs)
    Vita-Lea membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh, tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakkan makanan perlu dielakkan sewaktu di dalam pantang. Zat besi pula sangat diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan sel darah merah, bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses bersalin. Ibu-ibu yang kekurangan vitamin ini akan kelihatan pucat, letih dan tidak bermaya.

3) Vita-C (180 tabs)
     Sangat penting untuk penyembuhan luka jahitan serta membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin. Juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji Vita-C Shaklee menyerupai kandungan vitamin c di dalam 7 biji oren. Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan penting dalam kecantikan kulit.

4) Zinc Complex (120 tabs)
    Sangat penting untuk membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman. Makanan yang kaya dengan zink ialah ikan haruan. Pengambilan zink setiap hari adalah pilihan yang tepat bagi ibu berpantang. Zink juga membantu mengatasi masalah 'kedinginan' selepas bersalin dan pengambilan zink bagi ibu yang menyusu akan menjamin bayi membesar dengan optimum.

Dan untuk penyusuan, anda digalakkan mengambil ESP. Ia merupakan protein soya yang sangat membantu ibu-ibu menyusu di samping mengekalkan kesihatan ibu dan bayi.

Dan jika anda mengalami sembelit semasa berpantang, anda juga dinasihatkan untuk mengambil OsteMatrix dimana ia membantu untuk melawaskan.


Sekiranya anda berminat untuk mencuba produk ini, boleh hubungi saya melalui:-
SMS - 019-317 8767
E-mail - ihartbeauty.gallery@gmail.com

BERTINDAK SEBELUM TERLAMBAT!



Untuk tempahan Produk JSD
SMS - 019-317 8767

PANTANG-LARANG PRODUK JSD



1.SEBARANG JAMU-JAMU ATAU SEBARANG KANDUNGAN HERBA TIDAK BOLEH DI CAMPUR DENGAN PRODUK JSD...
    
2.SEBARANG UBAT YANG TIADA KANDUNGAN HERBA LAIN ..JARAKKAN 2 JAM DENGAN APA-APA PRODUK JSD...INI TERMASUK LA PIL PERANCANG..

3.SEGALA JENIS PELANGSINGAN BADAN DAN YANG BERKAITAN DENGAN PELANGSINGAN BADAN TIDAK DIBENARKAN UNTUK DICAMPUR DENGAN MANA-MANA PRODUK JSD... 
4.SEKIRANNYA ANDA ADA AMALKAN PRODUK PELANGSINGAN ATAU JAMU-JAMU LAIN, ANDA PERLU BERHENTI SELAMA SEBULAN DAN BARU BOLEH MULA AMBIL JSD. 
5.IBU YANG MENYUSU BADAN DIGALAKKAN UNTUK MENGAMBIL JSD NI SEKURANG-KURANGNYA BABY BERUMUR 6 BULAN KE ATAS..TAPI TENGOK PADA ANTIBODI BABY ANDA KERANA RAMAI AGEN JSD YANG MENYUSU ANAK DAN AMALKAN JSD SEJURUS HABIS PANTANG.

6.UNTUK PEMAKAI IUCD, ANDA HANYA BOLEH AMALKAN JSD SELEPAS SETAHUN.

7.PENGAMAL JSD, DIGALAKKAN BERPANTANG UNTUK HASIL YANG BAIK.
- PANTANG MINUMAN SEJUK DAN BERAIS
- PANTANG AIR KELAPA DAN BERGAS
- PANTANG DURIAN DAN MADU
- DILARANG MEMINUM MINUMAN KERAS

8.SILA PASTIKAN ANDA MEMATUHI DAN FAHAM SYARAT-SYARAT PENGAMBILAN JSD.   

KAMI FAMILY JSD TIDAK MAHU BERTANGGUNGJAWAB SEKIRANYA BERLAKU SEBARANG KOMPLIKASI DIATAS KERAGUAN ANDA UNTUK MENGIKUTI ARAHAN KAMI.


TERIMA KASIH.

Miss V Intim Gel


MISS-V INTIM GEL 
PRICE : RM56 
(UTK MASALAH KEKERINGAN, BERFUNGSI UTK MENYUBURKAN DINDING RAHIM, MENINGKATKAN SENSITIVITI FARAJ)
Gel berubat Intim gel diformulakan untuk mengaktifkan sel-sel di "vagina canal" atau laluan vagina supaya lebih sensitif.
Ramuan herba akan melancarkan peredaran darah sehingga ke private part dimana ada satu titik ghairah dipaggil "G-SPOT". 
Gel ini akan mematikan fungus-fungus dan bakteria di dalam vagina lalu mencegah terjadinya keputihan. Apabila bersih dinding vagina akan menggebu dan subur serta lembap kembali. 

Kebaikan:
1. Mengetatkan bahagian Intim
2. Memberi Kepuasan Maksimum
3. Mencegah Bau di Tempat Sulit
4. Mencegah Pengeringan
5. Membunuh Bakteria dan Fungus
6. Mengatasi Masalah Keputihan
Cara Penggunaan:
1.Picitkan gel ke jari telunjuk
2. Picit sehingga size 10 sen
3. Masukkan kedalam bahagian intim
4. Sapukan kedinding vagina sedalam yg boleh
5. Nikmati kepuasannya
*TIDAK DIGALAKKAN PADA WANITA HAMIL.

PENGENALAN VIVIX SHAKLEE





Tips Kempiskan Perut


1. Minum air masak yang banyak.
Apabila tubuh badan kita menerima sumber air yang banyak, keadaan itu akan mencairkan kuantiti sodium dalam tubuh badan sehingga membolehkan kuantiti air yang keluar dari tubuh badan juga meningkat. Mendapatkan jumlah air yang banyak juga akan menjaminkan fungsi hempedu yang lebih efektif sewaktu proses pembuangan air berjalan dengan lancar.

2. Makan perlahan-lahan.
 Ketika menjamah makanan, kita tidak digalakkan makan dengan cepat kerana udara akan terkepung di dalam usus dan seterusnya membentuk gas yang menggalakkan perut menjadi buncit. Makanan yang tidak dikunyah sehingga kecil juga tidak dapat dicerna dengan sempurna yang seterusnya menyebabkan proses kembung perut berlaku.

3. Kurangkan garam dalam makanan.
Terlalu banyak garam dalam proses diet akan menambah ekstrak sodium terhadap cairan dalam tubuh dan melambatkan mekanisme proses pengeluaran air dari sel badan. Akibatnya, perut akan menjadi kembung dengan gas-gas yang terbentuk.

4. Makan makanan yang penuh serat.
Serat adalah elemen yang penting dalam piramid makanan. Untuk mengimbangi kuantiti air dalam tubuh badan, amalan memakan sayur-sayuran hijau dan buah-buahan seperti epal dan pear dapat membantu dalam proses penjagaan ini.

5. Kesan pengambilan ubat.
Terdapat juga kajian yang dilakukan mengatakan, pengambilan pelbagai jenis ubat-ubatan menjadi salah satu punca perut menjadi buncit. Sebagai contoh, ubat Aspirin yang terlalu kerap di ambil akan menyebabkan timbulnya penyakit lain seperti sembelit.

6. Hindari sembelit.
Sembelit berlaku apabila seseorang itu mengalami masalah dalam pembuangan dan hanya membuang tidak lebih dari tiga kali seminggu. Sebagai akibat dari penyakit ini, perut akan mengumpul gas-gas yang berlebihan dan merangsang isi perut mengumpul lemak-lemak yang boleh menyebabkan kekembungan dan buncit. Oleh itu, pengambilan serat adalah digalakkan.

7. Lakukan senaman atau bersukan.
Bersukan sebanyak tiga kali seminggu dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam tubuh badan yang bagus untuk pembakaran dan pemecahan lemak. Bersukan akan membantu menggerakkan cairan berlebihan dalam perut dan dikeluarkan dari tubuh badan sebagai peluh. Ini seterusnya akan mengekalkan bentuk badan seseorang yang sesuai dengan ketinggian dan berat badan.

Selamat mencuba!

Tuesday, 6 November 2012

Testimoni GLA SHAKLEE






GLA SHAKLEE VS EVENING PRIMROSE OIL (EPO)

Bagi wanita, evening primrose oil atau EPO memang tidak asing lagi. Biasanya digunakan untuk melegakan masalah kewanitaan seperti sindrom pra-haid (PMS), ketidakstabilan hormon, ketidaksuburan dan sebagainya. Semasa pra-haid, kebanyakan wanita mengalami kekejangan pada bahagian abdomen, sendi-sendi dan payudara. Pengambilan EPO mengurangkan ketidakselesaan ketika masa itu.


Itulah keistimewaan yang ada pada Evening Primrose, ia mengandungi kandungan GLA yang tinggi. GLA (gamma linolenic acid) adalah sejenis asid lemak yang mempunyai kuasa penyembuhan dalam tumbuhan. Disebabkan kandungan GLA yang tinggi dalam Evening Promrose, maka ia digunakan dalam mengatasi masalah kewanitaan seperti di atas.
GLA complex Shaklee diperbuat dari borage (sejenis bunga) yang mengandungi GLA yang tinggi dan mudah diserap tubuh.

Jadi, apakah perbezaan antara EPO dengan borage oil? Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO.

Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema.

Ia juga mengandungi minyak biji bunga matahari (sunflower seed oil), iaitu sumber asid lemak Omega-6.


GLA Complex Shaklee dilengkapi dengan Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri (salur darah) dan membantu menguatkan sel.


Manfaat GLA Complex:


  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid

  • Membantu meningkatkan kesuburan 

  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) - abdominal pain, breast pain

  • Membantu dalam menangani menopaus

  • Menguatkan kuku dan rambut

  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

  • Membantu menangai eczema

  • Melegakan simptom akibat arthritis rheumatoid

  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

  • Menguatkan imuniti tubuh

  • Memperlahankan proses penuaan

  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung

  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi

  • Mengawal kolesterol

  • Untuk fungsi saraf

  • Monday, 5 November 2012

    Tips Mudah Hamil Dengan GLA Complex



    Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?
    GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

    Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? 
    Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

    Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil
    GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur. Cecair yg subur akan kelihatan jernih, licin dan anjal. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub fallopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada chance sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

    Jika anda masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

    Penting untuk kita mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

    Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex??

    Jawapannya TIDAK, GLA Complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur.

    Sunday, 4 November 2012

    TESTIMONI PANAS JSD!


    Testimoni panas2.. Baru kuar oven ;)

    Saya nak share pengalaman sendiri dengan gang2 JSD. (Salah seorang pengedar JSD)

    Slps habis period saya gunakan JPD lagi. Sebiji saja sebab kononnya nak tarik sisa darah haid yg berekor2. Banyak lah 'the unwanted' yg kuar dari miss v. Dan slps itu xde lagi darah period yg berekor2 kadang tu sampai 12 hari x solat.

    Sementara itu saya juga gunakan sabun MDHS (sabun susuk dara) dan MDHL (lotion panas susuk dara). Yang pasti parut2 dibadan saya mula pudar..kesan kuali panas yg agak besar di lengan juga hampir tidak kelihatan.
    Dan yang paling best skali..setiap kali saya gunakan MDHLotion, saya akan gunakan handheld massager utk vibrate di bahagian perut dengan harapan smakin cepat lemak dapat dipecahkan. Tetapi surprisingly..bbrapa hari lepas, secara tiba2 saya datang kotor lagi..punyalah banyak dan likat darah yang keluar, yg paling best, lngsung xde rasa cam sengugut spt sblum ni...saya teruskan penggunaan sabun dan lotion.
    Alhamdulillah,..perut yang yg buncit dan keras smakin lembut dan agak kempis. Sbbnya jeans yg sebelum ini tak dapat saya kenakan di sebabkan tersangkut (x bleh zip) di bahagian perut dah dapat saya pakai semula.

    Ini adalah sesuatu yg sangat2 saya inginkan sebelum ini. Miss v yg bersih tanpa kegatalan, kulit yg bersih dan perut yg tidak buncit lagi. 

    DAPATKAN JSD ANDA SEKARANG
    sms 019-3178767

    Saturday, 27 October 2012

    PRODUK SUSUK DARA RESOURCES




    TAHUKAH ANDA MASALAH-MASALAH INI DAPAT DIRAWAT DENGAN PRODUK SUSUK DARA RESOURCES??

    MASALAH KEGEMUKAN?
    1) MEDICATED DEEP HEAT LOTION - RM48/110ml
    2) MAGIC BODY SLIM SOAP -RM36/100g

    MASALAH KEGATALAN DAN REKAHAN PADA KULIT?
    1) MASKER VAGINA - RM25/3g
    2) INTIM GEL - RM56/15ml
    3) FEMININE WASH - RM48/100ml
    4) MAGIC BODY SLIM SOAP - RM36/100g
    4) MINYAK IKAT KASIH - RM65/20ml

    MASALAH HAID TAK TERATUR?
    1) JAMU PENGANTIN DARA - RM65/10biji
    2) JAMU AKU DARA - RM48/40biji
    3) COKLAT LOVE HABIBI - RM48/30g

    PRODUK UNTUK LELAKI?
    1) JAMU LELAKI JUTAWAN - RM65/60biji
    2) COKLAT LOVE HABIBI - RM48/30g
    3) MINYAK IKAT KASIH - RM65/20ml

    PRODUK UNTUK WANITA
    1) JAMU PENGANTIN DARA - RM65/10biji
    2) JAMU AKU DARA - RM48/40biji
    3) JAMU JALINAN CINTA - RM48/40biji
    4) COKLAT LOVE HABIBI - RM48/30g
    5) MASKER VAGINA - RM25/3g
    6) INTIM GEL - RM56/15ml
    7) FEMININE WASH - RM48/100ml
    8) MINYAK IKAT KASIH - RM65/20ml

    PRODUK UTK PENGHIDAP KENCING MANIS?
    1) JAMU EMAS - RM65/60biji

    PRODUK UTK BABY?
    1) MAGIC BODY SLIM SOAP - RM36/100g
    2) MASKER VAGINA - RM25/3g

    PRODUK UNTUK GADIS?
    1) FEMININE WASH - RM48/100ml
    2) MASKER VAGINA - RM25/3g
    3) INTIM GEL - RM56/15ml
    4) COKLAT LOVE HABIBI - RM48/30g
    5) JAMU JALINAN CINTA - RM48/40biji

    YANG SEDANG HAMIL?
    1)FEMININE WASH - RM48/100ml
    2)MASKER VAGINA - RM25/3g

    DALAM PANTANG BERSALIN?
    1)JAMU JALINAN CINTA - RM48/40biji
    2)FEMININE WASH - RM48/100ml
    3)MASKER VAGINA - RM25/3g
    4)INTIM GEL - RM56/15ml

    NOW, TAK PAYAH NAK SUSAH-SUSAH CARI PRODUK LAIN YER.. JSD ADA SEGALANYA..
    Sila SMS 019-317 8767 @ e-mel ke ihartbeauty.gallery@gmail.com

    Tuesday, 23 October 2012

    JSD SLIMMING SET


    Susuk Dara Medicated Deep Heat Lotion
    110ml
    HARGA: RM48


    KAEDAH PENGGUNAAN:


    1- Sapu ditempat yg berlemak sahaja. 
    (tak ada lemak tiada tindak balas)

    2- Mesti sapu ketika relaks. 
    (contoh ketika menonton tv,sedang berfb, ketika baca surat khabar)


    AMARAN KERAS: 

    Tidak boleh digunakan ketika
    menjalankan kerja-kerja berat seperti mengemas, sedang bersenam. 



    Tidak boleh disapukan dipipi kerana
    pipi adalah otot.

    TEMPAT – TEMPAT BERLEMAK:

    1- BAWAH DAGU
    2- PERUT
    3- PINGGANG 
    4- PEHA
    5- LENGAN 

    TINDAK BALAS DAN HERBA BERFUNGSI:


    ~ Serta-merta selepas losyen menyerap RASA PANAS

    SUAM DARI DALAM bukan DIATAS KULIT.
    ~ akan terasa sedikit gatal2.
    ~ seterusnya rasa berpeluh yang keterlaluan.
    ~ peluh yang luar biasa. 
    ~ lagi banyak lemak lagi banyak peluh yang akan
    keluar.
    ~ lebih effective bila di wrapping ditempat
    berlemak selepas sapuan.

    ** Lulus lesen KKM dan selamat digunakan. 

    KELEBIHAN:

    Boleh buat services SLIMMING CENTRE DIRUMAH kerana

    losyen keluaran SUSUK DARA RESOURCES  bermutu

    tinggi dan setanding losyen yang digunakan di ppusat-pusat kecantikan
     terkemuka di Malaysia..


    MAGIC BODY SLIM SOAP

     RM36


    Digunakan diseluruh tubuh terutama digosok ke peha dan bontot yang berselulit, pangkal tangan iaitu antara lengan dan permulaan bahu, perut, pinggang,pinggul dan mana-mana bahagian yg berlemak, besar dan menggeleber. Penting juga digosok kepada bahagian berparut , celah kekotoran degil , badan berjerawat batu dan berbiji akibat lemak keras dan kesan luka.


    Semasa penggunaan kulit akan berasa segar dan naturally dingin. Liang-liang kulit akan terbuka dan ini membantu penyerapan oleh satu bahan pelembab yang boleh melarutkan air dan lemak dibawah lapisan kulit . Penggunaan tumbuhan, buahan dan sayuran membantu melancarkan peredaran darah dan sebagai satu bahan anti bakteria dan kulat. Penggelupasan perlahan dan penggantian kulit semulajadi serta menghasilkan kulit tubuh yang cantik, tegang , licin dan lembap serta membantu menghilangkan kesan parut seperti rekahan selepas beranak , kekotoran seperti kerak dan daki yang terpendam .

    Lebih berkesan digunakan setiap kali mandi untuk bentuk dan kulit yang anda ingini.

    UNTUK PEMBELIAN SET:-
    RM90 (WM)
    RM93 (EM)
    *Termasuk kos penghantaran

    SMS - 019.317.87.67

    Monday, 27 August 2012

    COKLAT LOVE HABIBI


    Harga: RM48
    Berat: 80g

    Kaedah Pemakanan
    Cubit sebesar kuku kelingking --> kunyah --> telan --> minum air suam (sekiranya perlu)

    Khasiat :
    ~ buang angin
    ~ melawaskan sistem penghadaman
    ~ melancarkan peredaran darah
    ~ menaikkan nafsu syahwat
    ~ menambahkan stamina

    *Ibu hamil tidak boleh menggunakan produk ini.

    Wednesday, 22 August 2012

    Masalah Keputihan??

    Apakah kesan jika keputihan tak dirawat?
    Banyak kajian yang telah dilakukan ke atas wanita yang menghidapi keputihan ini. Ada yang menyatakan kesan sampingan daripada keputihan adalah seperti:

    1.JANGKITAN PADA SALUR KENCING
    2.SUKAR UTK HAMIL

    3.JANGKITAN PADA BAYI DLM KANDUNGAN

    ** JAMU SUSUK DARA BOLEH MERAWAT KEPUTIHAN SEPERTI INI..RAMAI YANG TELAH MENCUBANYA DAN TERBUKTI BERHASIL**