Sunday, 23 December 2012

JAMU JALINAN CINTAHARGA: 
RM48/40biji

Fungsi:
Melancarkan peredaran darah
Memperbanyakkan susu badan
Mampercepatkan luka sembuh
Membaik pulih luka dalaman
Memberi tenaga dan kesegaran badan selepas bersalin
Melancarkan pembuangan air besar dan kecil
Membuang angin dalam badan 

Menghangatkan badan dari terkena sejuk2 meroyan
JAMU BERSALIN dinamakan JAMU JALINAN CINTA tidak bersifat untuk merapatkan faraj tetapi bersifat melancarkan peredaran darah, membanyakkan air susu, mencepatkan luka2 kering dan sembuh kerana didalam ramuan jamu bersalin ini mengandungi madu, belut, ikan haruan, dan rempah ratus wanita seperti manjakani, kacip fatimah, lempoyang, kunyit putih dll...
Cara Pemakanan:-
2 biji selepas sarapan
2 biji malam selepas makan malam ( 6ptg )
SILA AMBIL PERHATIAN bagi bayi penyusuan badan. jika terdapat gumpalan taik mata pada baby ~ ibu dinasihatkan berhenti dahulu dari terus memakan jamu tersebut kerana baby panas.. baby hendaklah dinaturalkan kembali dgn air suam atau air kosong.
>> 1 minggu pertama habiskan antibiotik hospital. tetapi disebabkan selalunya lepas bersalin sehari ke dua hari wanita bersalin akan diserang sejuk2.. sudah boleh seperti yang disarankan dgn bezakan waktu makan ubat dan jamu jarakkan 2 jam. bagi ibu yang breastfeed sila berhenti sewaktu baby kuning, tapi boleh teruskan makan bagi ibu yang tidak breastfeed.

>> utk ibu yg operation pun boleh...sbb ia mempercepatkan luka kering n cepat sembuh
>> Lagi satu JJC ni bukan hanya utk org lepas bersalin sahaja....boleh dimakan oleh setiap wanita & anak dara utk menaikkan seri wajah.

No comments:

Post a Comment